Snart 2 år sedan...



Tisdag efter novemberlovet är det 2 år sedan livet förändrades. Det var då som jag fick veta att jag hade cancer i livmoder och i magen. Den opererades bort och allt borde vara frid och fröjd. Men så är det inte. Det förföljer mig varje dag och det finns inte en dag som jag inte tänker på det. Jag såg ett program med Skavlan och det var en man med där som ung hade haft cancer (det var inte därför han var där) och han berättade att det tog honom 10 år innan han slutade tänka på det varje dag. Det som kändes skönt att höra var att man inte är knäpp som tänker på det varje dag. För man borde väl vara nöjd över att man lever och gå vidare och njuta av varje dag?

Nu skall jag syssla med lite terapi och ta mig an nästa bidrag i febern. Det kommer att handla indirekt om cancern som fick mig att ta tag i min vikt och gå ner 15 kg samt börja springa (egentligen jogga men min inre bild av mig själv är att jag springer) igen. Samt att jag tog mod till mig och anmälde mig till tjejmilen och kände hur mycket jag saknade det. När Samuel blir 18 hoppas jag att vi springer Göteborgsvarvet, mitt ffemte, 30 år efter de första.

Bidraget kommer snart i en blogg nära dig. 


ellinor
2010-10-26 @ 05:05:37
URL: http://hittaclownfisken.webblogg.se/

mamma, klockan är fem. Du ska sova nu, inte läsa bloggar!

ellinor
2010-10-26 @ 05:34:19
URL: http://hittaclownfisken.webblogg.se/

Teletubbies finns inte på tv4anytime, det finns däremot finns pokemon. jag kollar dokumentärer istället.

ellinor
2010-10-26 @ 05:34:23
URL: http://hittaclownfisken.webblogg.se/

Teletubbies finns inte på tv4anytime, det finns däremot finns pokemon. jag kollar dokumentärer istället.

Emma
2010-10-26 @ 14:49:33
URL: http://scrapemma.blogspot.com

Åh, så underbart!! Först blev jag så ledsen, och det finns ju alltid där, men mest blev jag glad. Glad över en sådan positiv, stark och levnadsglad människa som du måste vara, ingba!! En fantastisk prestation i skuggan av cancern, och en underbar LO!!

Kramar!!

//Emma/ScräpEmma

Hege
2010-10-26 @ 23:02:25
URL: http://www.hegejonsson.blogspot.com/

Vad glad jag är för din skull. Cancern är en hämsk sjukdom, och jag glädjer mig för varje människa som "kommit undan". Min syster dog för 15 år sen - hon skulle fyllt 50 just i dag.

Många styrkekramar,

Hege

Emmeli
2010-10-26 @ 23:32:13
URL: http://emscreativeside.blogspot..com

Underbar layout! Så fin och tack för att du delar med dig av din berättelse. Önskar dig ett långt och friskt liv nu! Riktigt duktigt oxå att springa tjejmilen! :)

Syster H
2010-10-28 @ 17:04:38

Min erfarenhet är att om man genomgått svår sjukdom finns det med varje dag som en del av en, det är bara hur man tänker om det som förändras. Tror att man relaterar mycket av det som händer i livet till det man varit med om, speciellt starka upplevelser som handlar om liv och död. Detta innebär både begränsningar och möjligheter, men inte per automatik tacksamhet och ständig glädje för att man överlevt, utan också sorg för att den ökade medvetenheten gör att man inte längre kan leva som odödlig... Dessutom är sjukdomar "ett jävla skit" som orsakar smärta, värk och lidande som sätter ner ens fysik och psyke. Men du är toppen som så snabbt orkade ta tag idet, En annan har ju aldrig riktigt kommit igen, utan går här och slöar år ut och år in ;-)

bitte71
2010-10-31 @ 18:54:05
URL: http://bitte71.blogspot.com/

Jättevacker layout och en fantastisk historia. Tack för att du delar med dig!

Kram

Lilla My
2010-11-01 @ 00:57:21
URL: http://www.suscu.wordpress.com

Grattis för både "joggandet" och att allting är bra nu. Jag har sett på nära håll vad den sjukdomen kan innebära och man måste nog vara en väldigt positiv människa för att besegra den. Och det är du, positiv!!! LO'n är super vacker !

Pillan
2010-11-01 @ 22:12:21
URL: http://pillan-pillan.blogspot.com/

Tack för att du vill dela med dej av det du gått igenom... Sänder en styrkekram för många lyckliga år framöver!

Kramiz




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0